ПАМ`ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

2017-01-27

/Files/images/6m5IF54U8Tg.jpg

29 січня 1918 року в історії України з’явилася нова сторінка, щедро полита молодою кров’ю, назва якої – Крути! Крути – це великий перелом на межі двох століть. Ми вчитуємося у цю сторінку історії. Читаємо і не розуміємо: чому так сталось? Чому ніхто не помітив у той радісний час визволення України, що на нашу землю насувалась чорна тінь?

Світова історія знає багато жертв в ім’я ідей, але аналогічної Крутам не було. 29 січня 1918 року біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині сталась трагедія, яка сколихала, пробудила всю Україну. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України… Цієї станції немає на картах України. Загубилась вона серед дрімучих борів на північний схід від України.

Вони – студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім’я волі свого народу. В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Просто це – символ нескореного духу нашої нації. Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Учні Залізнопортівської школи разом з вчителем історії Матис Інною Гаврилівною 26 січня вшанували пам*ять загиблих героїв. Старшокласники розповіли про події, що відбувалися на Чернігівщині, а інші школярі читали вірші, переглянули фільм та презантазію. До участі були залучені діти з 4-11 класів.

Кiлькiсть переглядiв: 296

Коментарi